Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.  Durf je het aan en doe je mee?

Challenge 1: “Support jouw lokale duurzame ondernemer”.

Meehelpen aan een duurzame economie in jouw regio? Support jouw lokale duurzame ondernemer! Transport draagt flink bij aan de CO2 -uitstoot, dus door meer lokaal te kopen zijn er minder vervuilende vervoerskilometers nodig, want hiervoor hoeven geen bestelbusjes rond te rijden met thuis-bezorg-pakketjes of voor boodschappenservicediensten. En kies dan meteen ook voor duurzame producten! Zo verklein je jouw Flevolandse voetafdruk. Benieuwd naar welke duurzame initiatieven er bij jouw in de buurt zijn? We hebben ze per gemeente verzameld voor je. Neem een kijkje op: https://nmfflevoland.nl/duurzame-communities/

Challenge 2: “Draai je energieknop omlaag!”

Milieubewust en verantwoord ondernemen is ‘hot’. Steeds meer bedrijven en hun medewerkers zijn zich bewust van hun voetafdruk en de impact daarvan op de klimaatverandering. Ben je ondernemer en wil je energiezuinig(er) ondernemen? Zet de stap en draai je energieknop omlaag! Steeds meer Flevolandse bedrijven dragen hun steentje bij en gaan bewuster om met energie. Bijvoorbeeld door LED-verlichting te gebruiken, beter te isoleren of te investeren in meer bewustwording van energiegebruik bij werknemers. Dat spaart het milieu, maar scheelt ook in de kosten. Bovendien kan een duurzaam of groen imago bijdragen aan het succes van het bedrijf.

Challenge 3”“Circulair ondernemen, kies voor een kleinere voetafdruk”.

Duurzaam ondernemen is in. Behalve op energie kun je ook besparen op grondstoffen. Veel Flevolandse bedrijven maken stappen hierin en wisselen kennis uit. Flevolandse bedrijven namen ook enthousiast deel aan deze challenge.

Doe jij ook mee aan een van deze challenges? Laat het weten via: www.ikdoemeejijook.nl