In snel tempo worden de stortingsautomaten van de banken gesloten. Ook op Urk zien we dat Rabobank en ABN AMRO deze dienstverlening stopzetten, waardoor onze winkeliers genoodzaakt zijn om naar Emmeloord te rijden om de sealbags daar in een automaat te deponeren. Als BedrijvenKring Urk maken we namens heel ondernemend Urk bezwaar tegen deze ontwikkeling, door een brief te sturen aan de beide banken. Tevens zijn gemeente en politiek gevraagd hier actie op te ondernemen. 

Het niet langer af kunnen storten van sealbags op Urk zorgt voor de nodige problemen waarbij de veiligheid van onze ondernemers op het spel wordt gezet. Zo is het alleen maar mogelijk om in Emmeloord tussen 06:00 – 18:30 uur te storten, terwijl de winkels pas om 18.00 uur sluiten. Alles bij elkaar kost dat onze ondernemers een uur extra, na sluitingstijd. Het is zelfs praktisch onmogelijk om op tijd in Emmeloord te zijn als je om 18.00 uur de deur sluit en dan de kas nog moet opmaken.

Verder maakt de reis onze ondernemers extra kwetsbaar, juist ook omdat zij niet verzekerd zijn gedurende dit transport. De afstand van het parkeerterrein naar de sealbagautomaat is enkele honderden meters. Daar komt bij dat de automaten nogal eens te kampen hebben met storingen, waardoor de ondernemer onverrichter zake terug moet met zijn geld, om de volgende dag opnieuw een poging te wagen.

Daarnaast is contant geld binnen de bedrijfslocatie tot een vast bedrag verzekerd, daarbuiten niet. Mocht er dus sprake zijn van een inbraak dan is het risico aanzienlijk dat het bedrag niet uitgekeerd zal worden.

Het sluiten van de sealbagautomaat is voor Urker ondernemers een enorme uitdaging geworden, waarbij de persoonlijke veiligheid op het spel staat. Wij doen dan ook een dringend beroep op de banken u om de sluiting van de sealbagautomaat op Urk nog eens in overweging te nemen.