Donderdagmiddag 10 juli stond een van de hoogtepunten van de Urker ondernemerskalender op het programma: de Seafood Party, georganiseerd door de Bedrijvenkring Urk (BKU) in samenwerking met Urk Seafood. Dit keer genoten maar liefst 225 gasten van een sfeervolle en smaakvolle middag bij restaurant De Boet.
De zon liet zich van haar beste kant zien, en het terras van De Boet bleek zoals altijd de perfecte locatie voor ontmoeting, verbinding en trots. De aanwezigen werden culinair in de watten gelegd met een verfijnd negengangen vismenu, waarvan de vis belangeloos beschikbaar was gesteld door Urker bedrijven. Een koud Bokkerbiertje van eigen bodem maakte het geheel compleet.
Onder de gasten bevonden zich niet alleen lokale ondernemers, maar ook vertegenwoordigers van de Amerikaanse ambassade, het Visbureau, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), de Provincie Flevoland en de Gemeente Urk. Daarmee groeide het evenement uit tot meer dan alleen een lokaal feestje, het werd een podium voor de kracht en kwaliteit van de Urker visindustrie.
“De sfeer was fantastisch en de reacties ontzettend positief,” vertelt Grietje Vlot namens de BKU. “We zijn trots dat we dit samen met onze leden en partners mogelijk hebben kunnen maken. We willen nogmaals álle (supply)sponsors bedanken die dit hebben ondersteund.”
De BKU kijkt tevreden terug en heeft de Seafood Party ook voor 2026 weer op de agenda gezet. Daarmee blijft het evenement niet alleen een culinair hoogtepunt, maar ook een krachtig moment van verbinding binnen én buiten Urk.
