Voor de derde keer heeft Visco het sporttoernooi van de BKU gewonnen. Vijfde bij het voetbal. Eerste bij het volleybal. Derde op de swim-run. Dan wordt je dus eerste. En dat terwijl het er na twee avonden op leek dat Seafood Connection misschien wel eens de verrassende winnaar kon worden. Zwemmen en lopen waren echter niet hun specialiteiten.

Na de eerste twee sportavonden was het Seafood Connection dat de ranglijst aanvoerde. Het verloor van Rodé Vis na penalty’s in de finale van het voetbal, terwijl de volleybalfinale in de slotfase met slechts twee punten werd verloren van Visco. Dat was geen schande. Visco had het voetbal wat minder verteerd en stond daardoor na twee avonden op de tweede plek, op slechts twee punten achterstand van Seafood Connection.

Seafood Connection begon het toernooi dus voortvarend. Het bedrijf had in het verleden al eens vaker meegedaan, maar de laatste jaren lieten ze verstek gaan. In de tussentijd groeide het bedrijf hard, waardoor de mogelijkheden ook toenamen om een goed team op de been te brengen. Dat kwam vooral in het voetbal goed van pas. Met Urk-1 spelers als Lucas Nagel, Jan van Slooten en Riekelt Brands kom je natuurlijk sterk voor de dag.

Visscher Seafood liet zich ook van haar beste kant zien. In de knock-out fase van het voetbal werd in de eerste ronde Visco op een zijspoor gezet, maar kwam het zelf niet voorbij Seafood Connection. Bij het volleybal werd verloren van Seafood Connection, en werd het uiteindelijk vierde van Jonkers Bouwmetaal dat ook verrassend sterk voor de dag kwam over de hele breedte van het toernooi. Dayseaday liet het dit jaar wat afweten. Vaak goed voor een top-3 notering, dit jaar nergens top en dus nipt vierde, vlak voor Sea Fresh dat door een hele slechte volleybal avond een topnotering kon vergeten.

De swim-run gaf dus de doorslag. Dat onderdeel was een kolfje naar de hand van Klif18 dat als een speer ging. De mannen en vrouwen van Piet Brouwer Elektrotechniek wisten ze niet af te troeven in ’t Bun, maar op het looponderdeel waren ze ongenaakbaar. Door een valse start in het zwembad kreeg het team een tijdstraf van een halve minuut, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een tijd van 33:40 had het ruim 3 minuten voorsprong op de rest van de deelnemers. Na een hele tijd volgden daardoor Seafresh en Visco op twee en drie.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi, waarbij ook de nieuwe regels ten aanzien van de ploegensamenstellingen goed zijn bevallen. “Het is even wat extra werk voor de bedrijven en onszelf, maar hierdoor hebben we een stuk minder gezeur gehad over ongerechtigde deelname van spelers. Natuurlijk zijn er nog wel een paar verbeterpunten, maar dat is voor volgend jaar”, aldus André de Vries namens de activiteitencommissie.

Klik hier voor een foto overzicht.