Eindelijk. Dat is toch wel het gevoel dat overheerst op Urk, nu ‘we’ in de prijzen zijn gevallen. Sea Fresh en Isoniq eisten de prijzen op voor TOPonderneming en de participatiepenning. Daar zijn we met zijn allen best trots op!

Het Flevopenningen Ondernemersgala wordt sinds 2004 georganiseerd. Urk is daarvan een paar jaar afwezig geweest, omdat we ons minder thuis voelen op een dergelijk chique gala en onze leden niet altijd even nodig zo nadrukkelijk in de spotlight willen staan. Onze Onderneming van het Jaar Sea Fresh ging er voor, net als Isoniq dat de Urker participatieprijs had gewonnen. De BKU was daarom ook aanwezig.

Jan Ras kijkt op de maandag na de uitreiking genoegzaam terug op het hele gebeuren. “Als je er als winnaar uitkomt is het natuurlijk een geslaagde avond. We hadden het niet verwacht, helemaal niet meer nadat Isoniq al had gewonnen, want twee Urker bedrijven gaat het nooit worden. We waren dus blij verrast, prachtige waardering. Het komt je niet aanwaaien, we moeten er iedere dag topsport voor leveren en daarom is het een mooie bekroning voor de afgelopen jaren. Het is ook mooi voor het Urker bedrijfsleven dat we met zijn tweeën na al die jaren de waardering krijgen, want er worden op Urk echt wel mooie dingen gedaan waar we met elkaar trots op mogen zijn.

Jan deed ook een oproep tot meer samenwerking tussen Urk en de Noordoospolder: “Ik merkte in mijn toespraak op dat we met de steun van Jaap van der Reest, een uienboer uit de polder, ons bedrijf hebben opgebouwd. Een gouden samenwerking. Die samenwerking kunnen we veel beter nog zoeken in de polder. Voor ons bedrijf geldt dat ook als we verdere stappen willen zetten met het in de markt zetten van maaltijden. De vis uit Urk en de aardappelen en groente uit de polder”.

Participatiepenning Isoniq

De jury was unaniem over de winnaar van de Participatiepenning 2019. “Winnaar Isoniq is zeer actief met het helpen van mensen die het lastig hebben in het leven of op de arbeidsmarkt. Bij Isoniq is het vanzelfsprekend om mensen met een (arbeids)beperking te helpen. Isoniq’s onbaatzuchtige instelling zal veel werkgevers aanspreken, ook MKB-werkgevers die nog niet tot inclusief werkgeverschap zijn overgegaan en door de voorbeeldige inzet van Isoniq geïnspireerd raken om zélf ook deze stap maken.”