Als startende ondernemer moet je op de kleintjes letten. Je hebt al genoeg te investeren om je bedrijfsactiviteiten goed van de grond te krijgen en om je klanten te benaderen. Kosten voor lidmaatschappen of abonnementen op niet direct noodzakelijke diensten laat je voor wat het is. Bijvoorbeeld het lidmaatschap van een bedrijvenkring. Maar dat netwerk kan juist heel waardevol zijn om nieuwe klanten op te doen, of om te leren van collega ondernemers. De BKU wil daarom de startende ondernemer gratis kennis laten maken met de voordelen van de ondernemersclub.

“We begrijpen best dat het lidmaatschap van de BKU niet het eerste is waar je als startende ondernemer aan denkt. Maar de BKU kan direct of indirect zeker wat betekenen voor de starters. Je komt op de bijeenkomsten potentiele klanten tegen, of je kan er kennis vergaren waar je later wat aan hebt. En stel dat je ergens tegenaan loopt waar je als starter niet direct een antwoord op hebt, dan kan je via het netwerk van de bedrijvenkring misschien verder geholpen worden”, vertelt André de Vries, manager van de BKU.

Naast de belangenbehartiging richting lokale, regionale en landelijke overheden organiseert de BKU ook de nodige activiteiten. “Op die manier willen we de leden met elkaar in contact brengen en kennis uit laten wisselen. Je weet nooit wat een collega-ondernemer in zijn netwerk heeft rondlopen waar jij je voordeel mee kan doen. Dat willen we de startende ondernemers ook laten ervaren, vandaar dat we voor dit jaar een speciale actie hebben waarbij zij gratis lid kunnen worden van de BKU. Ze zijn dan van harte welkom op onze bijeenkomsten en profiteren van alle voordelen die we als BKU hebben te bieden”, aldus de Vries.

Starters die zich als nieuw lid aanmelden bij de BKU ontvangen bovendien een speciaal voucherboekje, met daarin extra voordeel voor startende ondernemers. In het boekje zijn allerlei aanbiedingen en kortingen te vinden die door de leden van de BKU worden aangeboden aan de startende ondernemer. “Op deze manier willen we laten zien dat de BKU ook oog heeft voor de startende ondernemers. We hopen dat de starters zo ook de waarde in gaan zien van een lidmaatschap van de BKU en zich aan zullen melden. Het kost ze niets. Het levert ze alleen maar voordelen op. En daar zijn we als BKU voor”, besluit de Vries.

Startende ondernemers die zich aan willen melden kunnen een mailtje sturen naar info@bedrijvenkringurk.nl, of het aanmeldformulier downloaden.