Jaarlijks hoogtepunt op de BKU-agenda is natuurlijk het sporttoernooi. Een succesvol evenement waarbij het personeel van 24 bedrijven met elkaar de strijd aangaan op verschillende sportonderdelen. De een voor de lol. De ander bloedfanatiek. Dit jaar ging het team Visscher Seafood met de eer strijken. 

Vorig jaar was het voor de derde keer Visco dat er met de hoofprijs vandoor ging, en daarom ook de wisselbeker mocht houden. Sportief als ze waren kochten ze een mooie nieuwe wisselbeker, die door Jan Verhoeff dus overhandigd kon worden aan het team van Visscher Seafood. Het team van Sea Fresh werd op één puntje afstand tweede. En dat was wel heel wrang, want dat was niet nodig geweest, als ze bij het voetbal wat oplettender waren geweest.

Visscher Seafood legde de basis voor de overwinning bij het voetballen, dat ze wisten te winnen door in de finale met 3-0 van Visco te winnen. Het voetbal verliep wat rommelig onder de dreiging van regen en onweer. Het was stressen voor de organisatie om alles in goede banen te leiden. Wedstrijden werden ingekort en sommige teams begrepen niet helemaal hoe het schema werkte en waren door die samenloop van omstandigheden al naar huis, terwijl er nog gespeeld moest worden. Ook Sea Fresh liet verstek gaan bij de strijd om de vijfde en zesde plaats, waardoor ze die reglementair verloren en dus een duur puntje lieten liggen, dat ze uiteindelijk de eindoverwinning zou kosten. Want bij een gelijke stand zou de bike-run doorslaggevend zijn en daarin eindigden ze boven Visscher Seafood. Het kan verkeren.

En waar Visco al jarenlang het volleybal domineerde was het dit jaar Korf Vis dat alle aandacht naar zich toetrok. Korf Vis zorgde er verrassend voor dat Visco werd uitgeschakeld voor de plekken 1 t/m 4. Korf Vis won vervolgens van Seafood Connection en stuitte in de finale op Sea Fresh, waar ze na een bloedstollende wedstrijd met 1 puntje van wisten te winnen.

De verrassingssport was dit een Bike-Run. Dit onderdeel zou uiteindelijk de beslissing moeten brengen. Visscher Seafood stond op 45 punten, Visco op 23 punten en Sea Fresh op 42 punten. Er vielen maximaal 24 punten te verdienen voor de nummer 1 en dan steeds een puntje minder voor de nummer 2 t/m 24. En om de spanning op te bouwen werd in omgekeerde volgorde gestart, dus de favorieten starten vlak na elkaar. Eerst als team op de MTB het bos in en vervolgens als team lopen. De tijd van de laatste over de streep bepaalde de wissel en eindtijd. Het team van Klif18 bleek niet verrassend de snelste loperploeg te hebben, maar lieten het bij het fietsen wat liggen waardoor Sea Fresh toch nog 11 seconden voor ze kon eindigen. Visscher Seafood wist ook zijn topklassering te behouden en eindigde als derde, vlak voor Visco en Dayseaday. Daarmee eiste Visscher Seafood overall de eerste plaats op. Het sporttoernooi werd afgesloten met een gezellige barbecue die verzorgd wordt door sporthal De Schelp.