[ngg src=”galleries” ids=”119″ display=”basic_slideshow”]Twee keer per jaar organiseert de BKU een uitje, in het voorjaar en in het najaar. Dit voorjaar ging het richting Friesland. Skûtsjesilen, fierljeppen en lekker wat eten in de Beach Club in Lemmer. Een leuk en gezellig programma, maar helaas wat weinig deelnemers. De vraag is of we de uitjes nog wel door moeten zetten, of dat we een andere activiteit moeten verzinnen waarin de leden elkaar kunnen ontmoeten.

Het ging dus naar Friesland. De bus vertrok om 12.00 uur en vanuit Koudum gingen we het water van de Friese Meren op richting It Heidenskip. Er stond een mooi windje dus de gelegenheidsbemanning moest flink aan de bak. Ondertussen kon een broodje gegeten worden, overal was aan gedacht. In It Heidenskip kregen de sportieve durfals een spoedcursus fierljeppen. Eerst in het zand springen, vervolgens over een korte schans en steeds een stapje verder. De echte fanatiekelingen maakten nog een sprong van de grote schans, maar die eindigden allemaal in de plomp, dat was op voorhand al bekend. Het zorgde voor hilarische taferelen waarvan mooi filmmateriaal circuleert op het internet.

Met de skûtsjes ging het vervolgens weer terug naar Koudum. Er stond iets minder wind, dus dat maakte het allemaal wat relaxter, zodat er genoeg tijd was voor een hapje en een drankje aan boord. De bus bracht ons van Koudum naar Lemmer, waar een heerlijk buffet klaarstond. En rond de klok van 22.00 uur was iedereen weer thuis en konden we terugkijken op een geslaagd dagje.

Evaluatie

Ieder jaar zit het aantal deelnemers tussen de 35 en 40 deelnemers. Niet echt veel, maar wel altijd super gezellig. Dit jaar zakte het zelfs onder de 30. De BKU vraagt zich daarom af of het nog wel zinvol is om hiermee door te gaan. Het kost de nodige tijd om te organiseren en er gaat best wel wat budget in zitten. Dat kunnen we dan misschien beter op een andere manier besteden.