De Koningshof loopt op14 maart goed vol. Er is veel interesse voor de BKU Voorjaarsbijeenkomst event met o.a de uitreiking van de ondernemersprijzen 2023, en een lezing van een van Sander Duivestein. Een korte introductie..

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur, en columnist over de impact van nieuwe technologie. Uit naam van VINT (het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) schreef hij in de afgelopen jaren meerdere boeken en rapporten over onder andere het Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud Computing en de economische crisis. Naast bovengenoemde onderzoeken omvat zijn expertise de volgende onderwerpen: robots, technologische werkloosheid, collaboration / platform economy, wearable computing, kunstmatige intelligentie, en privacy.

In Sander’s ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. “Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk”. Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen.

Sander zal de volgende onderwerpen aansnijden in zijn lezing:

  • Wat gebeurt er momenteel in de wereld ? (Deep Fake / bedreigingen)
  • ‘Generation Z’ en ‘Generation Alpha’ (Jongeren die opgegroeid zijn met smartphone en gaming gaan bedrijfsleven in)
  • Artificial Intelligence (AI) is de afgelopen jaren gexplodeerd door ChatGPT
  • AI en het Urker bedrijfsleven