Wat gebeurt er nog meer bij de BKU, VVU, en Urk Maritime?

Urk Maritime

Met potentiele partners zijn we in gesprek over een aantal projecten in binnen- en buitenland. Zo zetten we maritieme ‘hotspot’ Urk ook internationaal op de kaart. Het eerste project betreft een Europese aanbesteding voor ombouw van een visserschip. Uitgangspunt in deze samenwerking : Internationale ‘naval architects’ maken de (gepatenteerde) ontwerpen, Urk Maritime zorgt voor de refit of nieuwbouw. Mooie kansen!

De Leon H, afgelopen zaterdag officieel gedoopt. Een prachtig stuk Urker vakmanschap, uitgevoerd door Werft (foto Leon H).

Het aantal leden van Urk Maritime is intussen de 40 gepasseerd en ons maritieme cluster mag zich ook verheugen in toenemende interesse vanuit de omliggende regio’s

Het Maritieme Masterplan en de Maritieme Sectoragenda zijn belangrijk voor de verdere doorontwikkeling van Urk Maritime.

VVU / Urk Seafood

Behalve de al genoemde onderwerpen  Warmtenet en Urk Seafood,  is de VVU ook met de Gemeente Urk voortdurend in gesprek over onderwerpen als Water, Stroom,  en Huisvesting Arbeidsmigranten. Dit zijn dossiers die niet eenvoudig zijn op te lossen maar waarvoor er regelmatig voortgangsoverleg is.

Bauke Hoekstra is gestopt als voorzitter en zijn plaats is ingenomen door penningmeester Marten Poelman. Zijn financiele taken worden nu door iemand anders overgenomen.

Bestuurslid Gijs van der Lee is na vele jaren in het VVU bestuur ook gestopt en hij is vervangen door Hendrik van Veen van Diepvries Urk