Piet Brouwer Elektrotechniek en Marble Automation mogen zich het komende jaar het Netste Bedrijf van Urk noemen. De bedrijven laten al jarenlang zien hoe je een perfecte uitstraling van je bedrijf in stand houdt. Het maakt niet uit wanneer je er langs rijdt. Het ligt er altijd op en top bij. En bijzonder is dat dit bedrijf de prijs in 2010 ook al een keer heeft gekregen. De jury was van mening dat die continuïteit een keer beloond mocht worden.

Martin van Veen nam de onderscheiding in ontvangst, waaronder een cheque van 500 euro. Deze schonk hij vervolgens aan het Zeekadettenkorps Urk.

De verkiezing van het Netste Bedrijf van Urk is ook dit jaar weer een gezamenlijk initiatief van de BKU en de gemeente Urk. Dit jaar ging een expertteam van de bedrijvenkring en het wijkbeheer het bedrijventerrein inventariseren, waar uiteindelijk een groslijst uit rolde met vijf bedrijven die hiervoor in aanmerking kwamen. Deze lijst werd door het expertteam van een aanbeveling voorzien, en voorgelegd aan een deskundige jury. Die liep de diverse aanbevelingen nog eens langs. De jury wist niet wat de aanbeveling van het expertteam was, maar kwam toch tot dezelfde conclusie. We kunnen dus stellen dat de winnaar van dit jaar er duidelijk bovenuit steekt en er geen enkele twijfel bestaat wie dit jaar met deze prestigieuze prijs mag pronken.

Als BKU zijn we van mening dat het Netste Bedrijf een voorbeeldfunctie moet hebben voor de andere bedrijven op het bedrijventerrein. Dan wordt gekeken naar de netheid van het bedrijventerrein, opslag van materialen, groenonderhoud, uitstraling van het pand en parkeervoorzieningen.