Lid worden van de BKU is niet het eerste dat bij een startende ondernemer opkomt. Hoewel het nog geen 150 euro kost, is het toch aardig wat geld als je net begint en niet weet wat het je oplevert. De BKU wil zich inzetten voor de startende ondernemer, zodat die zich thuis gaat voelen bij onze vereniging. Want juist die starter kan in ons netwerk veel leren van collega-ondernemers.

We hebben hier een mooi nieuw initiatief voor opgetuigd: De BKU Starters Battle, dat tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in 2017 wordt afgetrapt. Deze ‘battle’ mondt uit in de verkiezing van de Starter van het Jaar. Dit kunnen we niet alleen, daar hebben we uw hulp voor nodig. We hebben twee vragen.

1: Helpt u mee met het vullen van de BKU-Starter-Toolkit?

Starters die zich melden bij de BKU willen we niet met lege handen welkom heten. Die willen we op weg helpen door ze een toolkit aan te bieden, met producten en diensten van BKU-leden. U mag dit zelf invullen. Dat kan bijvoorbeeld een speciaal tarief zijn voor de diensten die u levert, of een aantal gratis uren bij een bepaalde opdracht, of een presentje in de vorm van een waardebon of een nuttig product dat u verkoopt. We stoppen dit allemaal in een box en overhandigen deze toolkit aan alle starters die zich aanmelden bij de BKU. Een welkomstgeschenk dus.

2: Wilt u geschikte kandidaten voor de BKU-Starter-Battle aanmelden?

Wat is de bedoeling. We willen op de nieuwjaarsbijeenkomst drie starters aan u voorstellen die deelnemen aan de battle. Deze drie starters krijgen in ieder geval een gratis lidmaatschap van de BKU, gratis advertentieruimte in ons Kring Magazine en worden een jaar lang gratis bijgestaan door ervaren bestuursleden van de BKU. We volgen de starters een jaar lang op de voet. Via social media en interviews in ons magazine houden we u op de hoogte van hun ervaringen en successen.

Aan het eind van de rit, op de nieuwjaarsbijeenkomst van 2018, wint de beste starter de bijbehorende trofee.

Voor deze Starters Battle hebben we dus drie startende ondernemers nodig. Die mogen uit alle branches komen, maar mogen niet meer dan twee jaar een bedrijf runnen. Kent u starters die hieraan voldoen, dan horen we dat graag!

Dat aanmelden kan nog tot 30 november via de mail: info@bedrijvenkringurk.nl. En mocht u iets kunnen betekenen voor de starters, door iets in de toolkit te stoppen, dan mag u dat ook mailen.

We rekenen op uw medewerking, zodat we als ervaren ondernemers ook iets kunnen betekenen voor de startende ondernemer. Want ooit zijn we allemaal begonnen met ondernemen. Laten we die kennis delen!