Het Urker VIS Food Festival is een culinair, toegankelijk en sfeervol foodfestival met vis in de hoofdrol. In 2018 vindt de eerste editie plaats in het havengebied van Urk en het idee is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

De eerste editie van het Urker VIS Food Festival vindt plaats op vrijdag 15 juni 2018 van 17.00 tot 23.00 uur en zaterdag 16 juni 2018 van 12.00 tot 18.00 uur, midden in het havengebied van Urk. Het doel is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken met lokale en regionale ondernemers ter promotie van visfood en behoud en stimulering van de Urker kunst, cultuur en geschiedenis.

Tijdens het Urker VIS Food Festival bruist de Urker haven opnieuw van vis en visserijbedrijvigheid. Foodtrucks staan opgesteld met foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder, die smaakvolle hapjes en gerechten klaarmaken van vis, aardappelen en groenten. Natuurlijk is er een verse-vis-tafel en wordt de vis naar keuze ter plekke bereid. Een bijpassend drankje maakt het geheel compleet.

Het festival wordt opgezet in nauwe samenwerking met lokale en regionale restaurateurs, horeca- en (food)ondernemers, vissers, muzikanten, (podium)kunstenaars, vrijwilligers, Gemeente Urk, Stichting Historische Westhaven Urk, Stichting Urker Botter en Centrum Amateurkunst Flevoland. De deelnemers van het festival zijn: De Boet, De Bolder, De Kaap, De Ommele, De Oude Bakkerij, Dayseaday, FH Trade, Jongens van de Fant en Pier16. Financieel wordt het evenement mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Urk, Stichting Visserijdagen Urk, Visscher Seafood, Stichting Urk Promotie, Spikker en Joekies Communicatie. Een overzicht van alle sponsoren is te vinden op visfoodfestival.nl.

Vanaf eind april is alle informatie te vinden op www.visfoodfestival en op social media onder @visfoodfestival. Neem voor vragen, samenwerking of interesse in de sponsorpakketten contact op met Stichting Urker Vis Food Festival via e-mail info@visfoodfestival.nl of telefoon: 06 1369 4168.