Op de Najaarsvergadering van de BKU is Het Urker Zalmhuys verkozen tot Netste Bedrijf van 2015. De verkiezing van het Netste Bedrijf van Urk is ook dit jaar weer een gezamenlijk initiatief van de BKU en de gemeente Urk. In een gezamenlijke vergadering is er uiteindelijk een unanieme winnaar naar voren gekomen.

Als BKU zijn we van mening dat het Netste Bedrijf een voorbeeldfunctie moet hebben voor de andere bedrijven op het bedrijventerrein. Dan kijken we naar de netheid van het bedrijventerrein, opslag van materialen, groenonderhoud, uitstraling van het pand en parkeervoorzieningen.

Urker Zalmhuys pandOp onze bedrijventerreinen zijn wel wat locaties aan te wijzen die al jarenlang voor zowel bedrijfsleven als gemeente een doorn in het oog zijn wat betreft netheid en uitstraling. Soms zelfs op beeldbepalende locaties. Als zo’n locatie met de inzet van vooral de ondernemers dan toch een metamorfose kan ondergaan, dan is dat prijzenswaardig te noemen. Dat betreft zeker de locatie van Het Urker Zalmhuys.

Het mag dan ook een voorbeeldfunctie vervullen voor die andere verpauperde locaties. Het bedrijf ligt er nu keurig netjes bij, met ruime parkeervoorzieningen, mooie groenstroken, en ruime laad- en losfaciliteiten, waarmee overlast voor de omgeving zo goed als nihil is. Het bedrijf geeft het oude industrieterrein Lemsterhoek nieuw elan. Dat willen we op deze manier waarderen.

De bijbehorende cheque van 500 euro werd door de directie geschonken aan stichting Timotheos.