Wie volgt Meindert Kramer van de Bolder op als de Middenstander van het Jaar 2017. Die vraag lag vorige maand op tafel voor de jury van de ondernemersprijzen van de BKU. Ook dit jaar vroegen we de vertegenwoordigers van de detailhandelsverenigingen om met voorstellen te komen. Die voordrachten gaven richting aan de keuze van de jury. Op die manier is het ook een prijs van en voor de Urker middenstanders. Het werd uiteindelijk Shoeby, van Jennie Loosman-van den Berg.

Jennie begon 9 jaar geleden, gewoon als stagiaire in een nieuwe winkel op Urk. Door de jaren heen groeide ze uit tot boegbeeld van de winkel. Eerst in dienst, maar sinds afgelopen jaar ook als onderneemster. De manier waarop ze de afgelopen jaren samen met haar medewerksters een nieuwe wind liet waaien door de winkel, sprong in het oog.
De winkel wordt door haar collega’s in Urkerhard geroemd vanwege de regionale én landelijke aantrekkingskracht, door haar kwaliteit, service, gastvrijheid en laagdrempeligheid. Ze vindt het belangrijk om een persoonlijke band met de klanten te creëren en deze een geslaagde ‘customer experience’ te laten beleven. Met de negen jaar ervaring, de teamspirit en het doorzettings-vermogen waarmee het runnen van de winkel met vallen en opstaan is gegaan, zijn ze in september jl. volledig verbouwd om een nieuwe frisse wind te laten waaien.

Vanuit Shoeby organiseren de medewerksters gezellige en succesvolle kinderfeesten, VIP party’s en zijn ze maatschappelijk betrokken bij het steunen van initiatieven vanuit de Urker samenleving. Jennie werd een voorbeeld voor meerdere Shoeby-winkeliers, waardoor ze uiteindelijk de kans kreeg om op eigen benen te gaan staan en zelf het ondernemerspad in te slaan. Die ontwikkeling wil de jury graag waarderen.