Met het uitroepen van Intertoys/Koster tot Middenstander van het Jaar 2021 heeft de BKU de familie Koster in het zonnetje willen zetten. Een onderscheiding die mede namens zijn vader en moeder in dankbaarheid werd aanvaard.

De familie Koster is een begrip op Urk. Al vele, vele jaren. Het middenstandsbloed zit de hele familie in de genen, met Boekhandel Koster, Intertoys en Marskramer. Ze toonden aan dat ze als ze kansen zagen dat ze die ook wisten te pakken. Ze voelden feilloos aan waar de Urker behoefte aan had. Durfden stappen te zetten en wisten hun Urker klantenkring door alle lagen van de bevolking van jong tot oud, van stripliefhebber tot dominee aan zich te binden.
Maar er waren ook tegenslagen, zowel zakelijk als privé, maar toch werd er doorgezet, met de blik op de toekomst. Ze zaten niet bij de pakken neer, stonden klaar voor medemensen in nood, omdat die mensen ook voor hun klaarstonden. En zakelijk is er ook geen sprake van afbouwen, maar van doorstarten. Doorzetten. Volhouden.

Juist dat aspect, in combinatie met de maatschappelijke betrokkenheid maakt dat de prijs dit jaar een bijzonder tintje heeft. Het is niet een onderneming of een enkele ondernemer die we in het zonnetje zetten, maar een hele familie. Of zoals ze in de entertainment wereld zeggen, een prijs voor het hele oeuvre.

Middenstander van het Jaar | Intertoys Koster from Alpha Producties on Vimeo.