Op de Ondernemersavond die de BKU op 17 februari organiseerde werd bekend gemaakt dat Korf Vis de titel Onderneming van het Jaar 2021 in de wacht had gesleept. Steven en Jan Korf waren namens de directie aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen uit handen van Koen Klaassen van de Rabobank, sponsor van de ondernemersverkiezing van de BKU. 

Het juryrapport vermeldt: “Op de Abbert is een prachtig pand neergezet waarin alles binnenshuis afgewikkeld kan worden en ook ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen die op hun pad komen. Want stilstaan is geen optie voor de familie Korf. Zeker met de krimpende aanvoer van Noordzeevis moeten nieuwe kansen gezocht worden. Die ziet men buiten Urk en buiten Nederland. De borging van voldoende grondstoffen is topprioriteit en daar weet men zich ook door te onderscheiden. Het bedrijf is in staat om grote volumes in diverse sorteringen te leveren, waardoor gegarandeerde levering mogelijk is. Betrouwbaarheid, service en neutraliteit omdat men zelf niet rechtstreeks verkoopt aan de eindafnemer, maken Korf Vis tot een begrip op Urk en in Nederland.

Een uniek familiebedrijf waarbij jong en oud, vader, moeder en kinderen allemaal hun rol hebben. Daarbij wordt het personeel gekoesterd door een plezierige werkomgeving te bieden. Daardoor heeft Korf Vis weinig moeite met het vinden van geschikt personeel en kan het nog steeds zonder inzet van buitenlandse werknemers produceren.

Een door en door Urker en bijzonder familiebedrijf. Dit alles bij elkaar heeft de jury doen besluiten om Korf Vis dit jaar te eren met de titel Onderneming van het Jaar 2021.”