Vorig jaar was er van een sporttoernooi geen sprake. Dit jaar meldden zich maar liefst 22 teams om weer deel te nemen aan het Art Groep Sporttoernooi van de BKU. Er werd afgetrapt met voetbal, vervolgens volleybal, en de verrassingssport was een estafette bestaande uit kanoën en een teamloop. De winnaar werd verrassend Klif 18.

Voetbal
Het sporttoernooi werd dus afgetrapt met het voetbal, zeven tegen zeven op een half veld met kleine doelen. En om de sportiviteit te verhogen werden de teams ook verplicht om minimaal twee dames op te stellen. Op de hobbyvelden werd het een gezellige happening. In wedstrijdjes van acht minuten werd in drie poules tegen elkaar gestreden. De nummers 1 en 2 kwamen in de volgende ronde bij elkaar in de poule, net als de nummers 3 en 4 en 5 en 6.

In poule A ontbrak het Seafood Connection aan een scorende spits. Zelfs oud-SVU-er en tegenwoordig ONS-er Jelbert Kramer kon daar geen verandering in brengen. De ploeg bleef wel ongeslagen, maar speelde ook vier keer 0-0. Daar wisten G. Koffeman en Profinis van te profiteren met respectievelijk de eerste en tweede plek. Beide ploegen hielden het tegen elkaar ook op 0-0, maar omdat Profinis maar nipt verloor van Weerstand Foods moest het genoegen nemen met de tweede plek.IMG_4749 (2)
In poule B was het een pittige strijd tussen Dayseaday, Visco en Gebr. Kramer. Allemaal al eens winnaar van het toernooi, en traditiegetrouw goed moet voetbal. Dayseaday bleek de sterkste. Zij troefden Visco af met 1-0, en hielden het tegen Gebr. Kramer op 0-0. Toen Gebr. Kramer in de laatste poulewedstrijd ook nog het onderspit moest delven tegen Visco (2-0), leverde dat de derde plaats op.
In poule C was het nog spannender. Alle ploegen waren aan elkaar gewaagd. Niemand bleef ongeslagen, waardoor de spanning er tot op het einde in zat. Visscher Seafood en heel verrassend Klif 18 bleken de taaiste ploegen. Met name de dames van Klif 18 gaven goed partij, terwijl mastodont Peter de Heus een haast onneembare vesting bleek. Het werd twee keer 0-0 en drie keer een 1-0 overwinning. Maar tegen Van der Lee ging het toch even mis en werd verloren met 1-0. Visscher Seafood moest het afleggen tegen Korf Vis en Klif 18 (beide 0-1), waardoor het net één puntje te kort kwam voor de eerste plek, want het doelsaldo was nog wel beter dan de nummer één, Klif 18. Seafresh en Van der Lee eindigden beiden met 9 punten, maar Seafresh had met een doelpuntje verschil een beter doelsaldo.

In de finaleronde stak Dayseaday er met kop en schouders bovenuit. Het won gelijk met 1-0 van Visscher Seafood, en hield ook Visco van zich af, 1-0. De Mazereeuwtjes hadden al een 0-0 voor de kiezen gekregen tegen G. Koffeman en waren vervolgens zo van slag dat ze ook de resterende wedstrijden niet in winst wisten om te zetten. Er werd nog drie keer gelijk gespeeld. G. Koffeman bleek andermaal een taaie ploeg tegen Dayseaday, die ze ook op 0-0 hielden. Maar de Koffemannetjes hadden hetzelfde virus als Visco. Er kon niet gewonnen worden. Er werd vier keer 0-0 gespeeld, en men liet zich in de luren leggen door Profinis (0-2). Door dit alles werd Dayseaday de winnaar van het voetbaltoernooi, gevolgd door Visscher Seafood en heel verrassend dus Klif 18 dat één keer won van Profinis (1-0) en twee keer de 0-0 liet noteren tegen G. Koffeman en dus ook Visco.

Volleybal
In de Vlechttuinen werd begonnen in vijf poules. En het was winnen of verliezen. Gelijk spelletje was wel mogelijk, IMG_4790maar daar was geen sprake van. Net als de voorgaande edities stonden de wedstrijden weer onder de bezielende leiding van de toppers van onze lokale volleybaltrots, die overigens nog op zoek zijn naar een nieuwe hoofdsponsor (bedrijven kunnen zich melden bij info@vvurk.nl). Natuurlijk werd er in de diverse poules weer keihard gestreden voor de punten. Maar net als alle voorgaande edities wordt er eigenlijk al vanuit gegaan dat het team van Visco met de eer gaat strijden. In de voorronde haalde men al een voordelig doelsaldo van +60, wat al het dubbele is van alle andere winnaars van de andere poules. Ook Korf Vis wist zijn poule te winnen, door onder andere Seafood Connection op de tweede plek te houden. Verrassing in de voorronde was misschien wel Werckpost dat goed voor de dag kwam door de winst in haar poule te pakken, net als Klif 18 dat na het voetbal weer liet zien dit jaar een serieuze gooi naar de overall titel te willen doen. In poule E ging de strijd vooral tussen Dayseaday en Gebr. Kramer. Beide ploegen wonnen hun eerste twee wedstrijden, waardoor de derde ontmoeting cruciaal zou worden. Dayseaday liet het echter volledig afweten en ging de bietenbrug op met een 20-6 nederlaag. Daarmee liep het een goede rangschikking voor het algemeen klassement mis, omdat het in de volgende ronde verder ging in de poule met de overige nummers twee. En ook daar werd zelfs nog twee keer verloren.

In die volgende ronde ging het in de kampioenspoule dus tussen Visco, Gebr. Kramer, Korf Vis, Klif 18 en Werckpost. De laatste drie ploegen lieten al vrij snel punten liggen, onder andere door zelfs een gelijk spel tussen Korf Vis en Werckpost (11-11), waardoor de strijd ging tussen Visco en Gebr. Kramer. Visco liet er echter geen gras overheen groeien en won de pot met 16-8, waarmee het – weer – de winnaar van het volleyballen werd.

Teamestafette
Dit jaar ook weer een verrassingssport, buitensporten, dus weersafhankelijk. Vanwege gevaarlijke DSC_3304 bkuweersomstandigheden werd het zekere voor het onzekere genomen en voor een week later gekozen. Na een regenachtige dag, was het gelukkig net op tijd droog. Er moest gekanood en gelopen worden in estafettevorm, met het hele team. Negen personen in de kano, vier lopers, waarvan minimaal 2 vrouwen. De tijd van de laatste is de finishtijd en bovendien telden de punten van dit onderdeel dubbel mee in het eindklassement. Dat zorgde dus voor wat extra spanning bij de diverse deelnemers, zeker bij de teams die nog in aanmerking voor de titel kwamen. In volgorde van de rangschikking streden de teams tegen elkaar in heats van twee teams. Het kanoen bleek voor nogal wat teams een pittige opgave, vooral door de harde wind, golven en onervarenheid. Het zorgde voor hilarische situaties af en toe.DSC_3210 bku
In de een na laatste heat kwamen Gebr. Kramer en Dayseaday tegenover elkaar te staan. Zelfs directeur Jelle van Veen had plaatsgenomen in de kano om er voor te zorgen dat zijn team optimaal zou presteren. Uiteindelijk bleken ze een derde tijd te noteren, terwijl Gebr. Kramer het met name op het looponderdeel liet zitten en zodoende in de onderste regionen eindigden, waarmee ze ook een topklassering verspeelden. De laatste heat ging tussen Klif 18 en Visco. De spanning was duidelijk te snijden bij beide teams. Het team van Visco ging als een speer over het water en was in drie minuten terug, de snelste tijd. Maar het lopen beet men zich op stuk. Klif 18 had vier sterke lopers die de toch ruime achterstand ombogen naar een voorsprong van bijna een minuut op Visco.

Gezellige prijsuitreiking
Met de punten van de estafette kon het eindklassement opgemaakt worden en konden tijdens een gezellig samenzijn in Het Achterhuis de prijzen overhandigd worden door wethouder Freek Brouwer. Uiteindelijk bleken Visco en Dayseaday evenveel punten te hebben behaald, maar omdat Dayseaday het op de estafette met 21 seconden beter had gedaan kreeg die de tweede prijs. En de wisselbeker ging dus naar Klif 18, die onder luid gejuich in ontvangst werd genomen.

De eindstand:
1. Klif 18 82 punten
2. Dayseaday 77
3. Visco 77
4. Seafresh 69
5. Visscher Seafood 66
6. Korf Vis 63
7. Seafood Connection 54
8. G. Koffeman 52
9. Werckpost 49
10. Snackplaza 46
11. Kramer Fish 46
12. Van der Lee 46
13. Gebr. Kramer 43
14. GBU Media 41
15. Jonkers Bouwmet. 35
16. Starfish 34
17. P. Brouwer Elektro. 32
18. Profinis 31
19. Weerstand 21
20. North Seafodo 21
21. Urker Zalmhuys 19
22. Cameranu.nl 6