Het was een probeerseltje, de jaarvergadering ‘onger de kost’. Op woensdag 11 mei verzamelden de leden zich rond de klok van 12.00 uur en werd er begonnen met een koud voorgerecht vanaf het buffet. Vervolgens nam voorzitter Louwe Kramer – waarschijnlijk voor de laatste keer – het woord voor zijn toespraak en teven het jaarverslag over 2021. Aansluitend gaf penningmeester Kees Korf inzage in de boeken, en bleek dat de BKU er goed voor staat. Door corona weinig uitgaven, dus er kon een mooi bedrag aan de reserve worden toegevoegd voor toekomstige projecten. 

Na de pauze, waarin de warme kost gepresenteerd werd, was het woord aan de blinde cabaretier Vincent Bijlo. Hij is ambassadeur van de KNRM en dankzij de inzet van KNRM Urk konden we hem verwelkomen als spreker op onze bijeenkomst. Vincent noemt zichzelf vrijwilliger van de KNRM en deed uitvoerig verslag van zijn ervaringen, waarmee hij uiteraard de lachers op de hand had. Vervolgens was het woord aan Edward Zwitser, woordvoerder van de KNRM. Hij schetste de emotionele kant van het reddingswerk van de vele vrijwilligers. Dat raakte een gevoelige snaar bij de ruim 50 aanwezige leden. Na afloop werd Schol BV naar voren geroepen, zij zijn de eerste Urker reder, die als donateur voor langere tijd verbonden is aan station Urk, gevolgd door een oproep van Klaas Tol aan zijn collega-ondernemers om dat voorbeeld te volgen. Vervolgens maakte voorzitter Louwe Kramer van de gelegenheid gebruik om een cheque van 1500 euro te overhandigen aan de mannen van de Urker reddingsboot, waar men blij verrast door was. 

Aansluitend was er voor de aanwezigen nog gelegenheid om een rondje mee te varen met de reddingsboot, maar dat kon op het laatste moment helaas niet doorgaan, vanwege een noodoproep voor de Urker reddingsboot. Tja, dat gaat dan natuurlijk voor, dus dat houden we nog tegoed.

Het jaarverslag van de BKU is HIER te lezen.

[ngg src=”galleries” ids=”126″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]