Op 17 april organiseert de BKU haar jaarvergadering. Met onder meer een ‘hilarisch droge Fries’, de Superprovincie en het afscheid van twee bestuursleden.

Afscheid|

We nemen tijdens deze vergadering afscheid van twee bestuursleden, Hendrika Jonkers en Piet Snijder. Hendrika Jonkers neemt definitief afscheid, maar Piet Snijder zal nog actief blijven binnen de commissie Maritiem om zich zo in te kunnen blijven zetten voor de buitendijkse haven. Margriet Romkes-Kramer zal de plek van Jonkers in het bestuur overnemen. Zij gaat na de zomervakantie meedraaien, nu ze eerst met zwangerschapsverlof is.

Superprovincie
Tijdens de vergadering willen we onder meer het thema ‘superprovincie’ aankaarten. Wat is volgens de ondernemers het beste voor Urk? Voordat we hierover een standpunt innemen, zal Wouter Weijers van de Kamer van Koophandel een korte uitleg geven van de voor- en nadelen van de verschillende opties die er zijn. Na deze uitleg kunnen we met elkaar een standpunt bepalen; wat is de beste optie voor Urk?

Cabaret en buffet
Jacob Spoelstra, stand-up comedian en ‘hilarisch droge Fries’, is de officiele spreker van de avond. Een voorproefje is te vinden op zijn site.

Na afloop staat er uiteraard, naar goed Urker gebruik, een heerlijk buffet klaar. De jaarvergadering wordt gesponsord door NUON.

Uitnodigingen voor de Jaarvergadering volgen binnenkort.