Echt lokaal mkb-vriendelijk beleid voeren: er zijn gemeenten die het prima op orde hebben. Maar andere hebben nog wel wat werk te verzetten. Een goed functionerende lokale economie is van levensbelang voor een stad of dorp. Ondernemers zorgen voor banen, voor levendigheid van stadscentra en dorpskernen, voor welvaart.

MKB-Nederland prikkelt gemeenten in Nederland met de verkiezing voor de MKB-vriendelijkste gemeente zich tot het uiterste in te spannen voor een uitstekende dienstverlening aan hun ondernemers. Elke twee jaar maken we de balans op door alle gemeenten in Nederland te onderzoeken op hun MKB-vriendelijkheid. Dat doen we niet door nota’s te bestuderen: papieren beleid telt niet. Hiervoor geldt maar één ding: uw mening als ondernemer.

Uw mening is belangrijk
Bent u tevreden over het beleid van uw gemeente? Wat vindt u van de hoogte van de onroerendzaakbelasting of de leges en wat de gemeente ervoor terug doet? Krijgt u waar voor uw geld? Heeft uw gemeente een aanspreekpunt voor MKB-ers, worden starters genoeg geholpen? Wat zijn sterke of juist zwakke punten?

MKB Nederland Regio Zwolle roept alle MKB ondernemers op om de vragenlijst via onderstaande link in te vullen.

KLIK HIER OM UW MENING TE GEVEN

De uitkomsten van het onderzoek ‘MKB vriendelijke gemeente’ bespreekt het bestuur van MKB Nederland Regio Zwolle met alle gemeenten in de regio Zwolle. MKB Nederland maakt eind dit jaar bekend wie zich de ‘MKB vriendelijkste gemeente’ van Nederland mag noemen. Nieuw in 2018 is de verkiezing van de MKB vriendelijkste gemeente van de Regio Zwolle.

Met vriendelijke groet,

Voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle
Jelle Weever