De verschrikkelijke aanslagen op christenen en toeristen tijdens het Paasfeest in Sri Lanka hebben ons enorm geraakt. Als mede-christenen willen we onze broeders en zusters helpen – verenigd met elkaar als voormalig eiland – voor de mensen op het eiland Sri Lanka.

Families zijn uit elkaar gerukt, kinderen die plotseling wees zijn, kerken die verwoest zijn en honderden gezinnen waarvan de kostwinnaars verminkt zijn en daarom hun gezin niet meer kunnen onderhouden. Zoveel leed. Voor heel veel mensen uit Sri Lanka zal het nooit meer een mooi en rustig Pasen worden. Deze aanslagen zullen voor altijd een zeer pijnlijke herinnering blijven die diepe wonden heeft geslagen.
 
Wij als Urker ondernemers willen helpen! Hulp bieden aan die getroffen gezinnen. Hulp bieden bij de herbouw. Hulp bieden aan diegene die verminkt zijn door de explosies.
 
Op Urk hebben een aantal mensen en bedrijven, waaronder Sea Fresh en Dayseaday, zich verenigd en het project  ‘Urk for Sri Lanka’ opgericht. Als BedrijvenKring Urk willen we samen met de Vereniging van Visgroothandelaren Urk dit initiatief ook van harte ondersteunen en bij onze leden onder de aandacht brengen.

Verder zijn individuele inwoners en bedrijven bezig om geld in te zamelen voor  hulp aan Sri Lanka. Hopelijk zullen er meer volgen om uiteindelijk een mooi bedrag op te halen. Dayseaday, Sea Fresh, Brouwer Horecagroothandel en Viscollageen hadden als eerste € 17.000 toegezegd, en inmiddels nadert de teller de € 25.000. Het doel is € 100.000.  

DOET  U OOK MEE OM DIT LAND TE HELPEN?
NIETS DOEN IS TOCH  GEEN OPTIE?
 
U wordt via BKU en VVU op de hoogte gehouden van het project. Het geld gaat  niet richting algemene zorg maar er zal een specifiek project uitgezocht worden.
 
Leef mee en stort op het speciaal voor dit doel geopende bankrekeningnummer NL70 RABO 0341 0993 92 ten bate van URK FOR SRI LANKA. Of via https://www.geef.nl/nl/actie/urk-for-sri-lanka/donateurs.
 
Alvast bedankt.
 
Vriendelijke groet,
 
Organisatie Urk For Sri Lanka