Ongeveer dertig van de geregistreerde BHV-ers in de buurt van de locatie zijn via sms opgeroepen.

Dinsdagmiddag 21 mei om 16.00 uur hebben we het BKU AED-alarmeringssysteem getest. De locatie van de oefening was Seafresh. Ongeveer dertig van de geregistreerde BHV-ers in de buurt van deze locatie zijn via een alarm-sms opgeroepen.  Binnen vijf minuten waren er zeven BHV-ers gearriveerd, met in totaal drie AED’s. Na zeven minuten was ook de FRS aanwezig, en kon de oefening afgerond worden. Wat betreft de commissie P&O is deze oefening geslaagd te noemen.

Vooraf zijn alle geregistreerde BHV-ers via een sms op de hoogte gesteld van de op handen zijnde oefening. Uit onze gegevens blijkt dat niet alle berichten in goede orde zijn ontvangen. Dit kan een aantal oorzaken hebben, waarvan de meest voor hand liggende een storing bij Vodafone is. Het kan ook zijn dat nummers niet juist geregistreerd staan.

Het systeem functioneert alleen goed als de bedrijven hun gegevens up-to-date houden, via http://www.aedurk.nl/.  Informeer uw BHV-ers over hun registratie. Laat het de BKU weten als u nog geen locatie-sticker heeft.

Binnenkort organiseren we opnieuw een oefening, deze keer op een andere locatie.