De BKU heeft afscheid genomen van Evert Jansen als voorzitter. Louwe Kramer is zijn opvolger. Evert heeft 6 jaar lang de BKU mogen dienen en werd daarvoor bedankt door burgemeester van Maaren, Bauke Hoekstra (BedrijvenActief NOP) en door de BKU zelf. Evert werd tevens benoemd tot Lid van Bijzondere Verdienste van de BKU.

Volgens burgemeester van Maaren leverde Evert op zijn eigen manier een bijdrage waardoor we samen konden groeien naar een beter Urk. ‘Je leek wel eens de confrontatie te zoeken, maar eigenlijk deed je dat niet. Je kwam naar de gemeente of de politiek als er nog invloed uit te oefenen was. Dat deed je met verve, dank voor je inzet’, aldus van Maaren.

Bauke Hoekstra noemde Evert kritisch, interger, opbouwend en harmonieus. ‘Je had een natuurlijk overwicht, waardoor mensen naar je moesten luisteren. We hebben het altijd prima met elkaar kunnen vinden.’

Namens de BKU werd een dankwoord gesproken door manager André de Vries. ‘Evert was kortaf, recht door zee en hield niet van fratsen. Hij draaide nooit om de hete brei heen. Zei wat hij op het hart had, kortom, je wist precies wat je aan hem had. Politiek was niet zijn favoriete onderdeel, hij was wars van media en detailhandel was zijn zwaarste klus. Hij streed voor meer samenwerking in de visserijsector’, aldus de Vries. Voor zijn inzet werd Evert Jansen benoemd tot Lid van Bijzondere Verdienste van de BKU, waarmee hij zich schaart in het rijtje met Jan van Slooten en Jelle van Veen.

Naast Evert Jansen traden ook Jacob Kramer en Maarten Taal terug. De termijn van Jaap Brink werd verlengd met 3 jaar. Als nieuwe bestuursleden werden naast Louwe Kramer ook Jan Verhoeff (Rabobank), Henk Brouwer (P. Brouwer Elektrotechniek) en Jan Marten Mazereeuw (Visco) benoemd door de BKU-leden.

De jaarvergadering werd opgeluisterd met een lezing van astronaut André Kuipers die een boeiend verhaal vertelde met prachtige beelden van zijn ruimtereis. Dit werd mede mogelijk gemaakt door sponsor SeaVsat.

Zie voor een impressie van de avond ons fotoalbum.