Op donderdag 20 April zijn de laatste aanmeldingen geteld van het bedrijventerrein Urk. Er zijn voldoende bedrijven die uiteindelijk in hebben gestemd met de nieuwe gestelde voorwaarden. Hierdoor is de drempel behaald, en daardoor worden alle deelnemende bedrijven meegenomen in de aanlegwerkzaamheden van het buitengebied van de Noordoostpolder en Urk. Zowel voor de ondernemers op Urk, als de BKU, en de lokale ICT bedrijven gaat een lang gekoesterde wens in vervulling; ‘Betaalbaar glasvezel internet’ ook op het bedrijventerrein op Urk. FiberFlevo bedankt alle ondernemers die hieraan hebben deelgenomen. De aanleg op industrieterrein Urk staat gepland voor medio augustus 2017.

Bedrijven die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden tot aan de graafwerkzaamheden voor dezelfde voorwaarden en tarieven. Voor de na-aansluiters tijdens of na de bouw zijn de aansluitkosten drastisch hoger. Zie hiervoor deze link.

Dit betekent dat de gehele Noordoostpolder en Urk vanaf 2018 beschikt over snel internet over glasvezel. De aanlegwerkzaamheden van het gehele buitengebied zijn inmiddels in volle gang. De industrieterreinen van zowel de dorpen als Emmeloord en Urk worden meegenomen in de aanleg van het buitengebied.