Heeft uw bedrijf een probleem met het vinden van goed opgeleid personeel? Zou u dat samen met het regionale onderwijs op willen lossen? Wilt u meewerken aan een betere verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven en een goede afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt? Meld uw dan als proefbedrijf aan bij de BKU.

Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven is onmisbaar voor een goede afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Daarom heeft Bedrijven Actief Noordoostpolder sinds begin dit jaar samen met Bedrijvenkring Urk de denktank Onderwijs & Bedrijfsleven in het leven geroepen. De denktank bestaat uit professionals uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid in de Noordoostpolder en Urk. Het doel is een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven, zodat de arbeidsmarkt beter bediend kan worden in de toekomst.

Na de zomervakantie wil de denktank gaan proefdraaien. Hiervoor zoeken zij bedrijven met een opleidings-/arbeidsmarkt vraagstuk. In deze proef staat de oplossingsrichting niet vooraf vast en zal er op een vernieuwende en innovatieve manier naar het vraagstuk worden gekeken, zodat de beste oplossing voor uw vraag gevonden kan worden. Met deze proef wil de denktank ervaring opdoen met het verbinden van onderwijs en bedrijfsleven, zodat zij in de toekomst vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af kunnen stemmen.

Stuur een mail naar info@bedrijvenkringurk.nl en wie weet gaat de denktank samen met u aan de slag met het oplossen van uw vraagstuk.