Dayseaday is volgens de jury al jaren een begrip op Urk en niet meer weg te denken van ons bedrijventerrein. Sinds de start in een klein schuurtje is het blijven groeien, waardoor het nu een prachtig bedrijf is geworden met efficiënte en moderne werkmethoden waarmee het een vaste plek heeft verworven op een wereldwijde markt. Een goede naam, snelle service, 20 jaar ervaring en een gemotiveerd team van medewerkers die dagelijks met enthousiasme aan het werk gaan, zorgen voor duurzame kwaliteit die haar klanten eisen. Daarnaast hebben Jelle en Henk van Veen ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Ze nemen hun verantwoording in bestuurlijke zin binnen onze samenleving, of steken de helpende hand uit naar ondernemers of medemensen in nood, vaak ook in stilte. Dat maakt deze onderneming, maar zeker ook de ondernemers bijzonder.

Begonnen in een klein schuurtje, en langzaam maar zeker een miljoenenbedrijf opgebouwd waar je U tegen zegt. Dayseaday is een bedrijf van internationale allure. Op voortvarende wijze werden nieuwe gebouwen neergezet met  moderne koel- en verwerkingsruimtes, er werden bedrijven overgenomen of doorgestart, om de dienstverlening en het assortiment naar een hoger plan te brengen. Er is een modern wagenpark en de volgende uitbreidingen staan voor dit jaar al weer op stapel.

Telkens inspelen op wat de markt vraagt, dat is de kracht van Dayseaday. Innovatief, duurzaam en verantwoord ondernemerschap. De markt vraagt; Dayseaday levert het! En andersom, want de inkopers zoeken wereldwijd de beste producten. Met eigen kantoren in China en Vietnam en eigen verkoopkantoren in o.a. Italië en Spanje. En sinds 2012 heeft Dayseaday ook een stevige poot aan de grond gekregen in Roemenië. Elke week vertrekt er vanaf Urk een volle vrachtwagen richting Boekarest.

Wat de jury ook bijzonder aansprak is de maatschappelijke betrokkenheid van Jelle en Henk. ‘Jullie zetten je in voor diverse verenigingen, in het verleden de BKU, nu nog de VVU, Visfederatie, en je broer bijvoorbeeld ook voor de Orca Ruiters en goede doelen als Woord & Daad, of inzamelingsacties voor ziekenhuizen, veilingen van kistjes meischol, en ga zo nog maar even door. Jullie nemen ook daarin je verantwoordelijkheid. Ook dat is een groot compliment waard’, zo sprak voorzitter Louwe Kramer.

Op de nieuwjaarsreceptie ontving Jelle van Veen, mede namens broer Henk, uit handen van Koen Ronner (Rabobank) en voorzitter Louwe Kramer een replica van de IJsvlet, een oorkonde en een bos bloemen. In zijn dankwoord sprak Jelle zijn complimenten uit voor de begeleiding van bank en accountants met wie ze al jaren samenwerken, maar ook richting collega’s. ‘Het is vooral een kwestie van elkaar iets gunnen, dan kom je heel ver’, aldus Jelle van Veen.