Tijdens het Flevopenninggala is CameraNu.nl de winnaar van de Participatiepenning 2018 geworden. Juryvoorzitter Froukje de Jonge zei: “CameraNu laat zich niet voorstaan op hun sociale beleid. Ze vinden het normaal om het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij. Daarbij benaderen zij mensen positief en spreken ze over ‘mensen met mogelijkheden’ als het gaat over mensen met een arbeidsbeperking.”

CameraNu.nl is een jong bedrijf dat een open leerklimaat biedt waarin de mogelijkheden van de medewerkers centraal staan; de werkzaamheden en werkplekken worden aan de mogelijkheden van de betreffende werknemers aangepast. Ook is er ruimte om klein te beginnen en de werkzaamheden langzaam uit te bouwen.

Dit jaar werd voor de derde keer de Participatiepenning van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland uitgereikt. Dat is de onderscheiding voor het maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijf dat zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet en de banenafspraak. Meer banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is het doel van de banenafspraak tussen de sociale partners en het kabinet. De ambitie is om in tien jaar 125.000 extra banen realiseren in Nederland. Voor Flevoland betekent dit 845 extra banen in 2018, waarvan 555 banen bij het bedrijfsleven en 290 bij de overheid.

Toponderneming werd Tanis Food Tec uit Lelystad. De Vries Recycling liet zich niet nomineren voor deze verkiezing. De BKU en gemeente Urk hebben dit jaar het Flevopenninggala links laten liggen uit onvrede over de opzet van evenement. (Zie voorwoord van onze voorzitter in dit Kring Magazine). De BKU laat haar Onderneming van het Jaar vrij om zich wel of niet te laten nomineren. Mocht die zich in de toekomst wel willen laten nomineren, dan zal de BKU ook aanwezig zijn om haar kandidaat te ondersteunen.