De BKU heeft samen met drie andere ondernemersverenigingen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Kennispoort Regio Zwolle. Samen gaan ze o.a. bijeenkomsten organiseren, inhoudelijke programma’s op elkaar afstemmen en ondernemers ondersteunen bij innovatievraagstukken.

De vier ondernemersverenigingen komen uit Heerde, Noordoostpolder, Genemuiden en Urk. De voorzitters zijn het er over eens: Een bedrijf dat innoveert, verbetert z’n concurrentiekracht. “En dat is noodzakelijk”, zegt algemeen manager André de Vries van Bedrijven Kring Urk: “Bedrijven die te veel naar de interne organisatie kijken en te weinig naar buiten, lopen achter op de ontwikkelingen waar de concurrentie juist wel sterker van wordt. Dan mis je de boot op den duur. Door te innoveren, richt je je blik naar de toekomst”. De vier ondernemersverengingen werden voorgegaan door ondernemersverenigingen uit Meppel, Steenwijkerland, Oldebroek en Kampen.

Kennispoort Regio Zwolle wil het belang van innoveren bij iedere ondernemer in de regio duidelijk maken. Door samen te werken met lokale ondernemersverengingen bij de organisatie van bijvoorbeeld bijeenkomsten, komt het thema innovatie hoog op de agenda. Een vaste innovatieadviseur bij Kennispoort zorgt dat de verenigingsleden snel verder worden geholpen bij innovatievraagstukken.

Het sluiten van vier nieuwe overeenkomsten in één keer is voor Kennispoort directeur Marius Woldberg een bewijs dat de aandacht voor innovatie toeneemt: “Steeds meer bedrijven beseffen dat ze niet stil kunnen blijven staan. Ze moeten vooruit om te overleven. Kennispoort gaat ze daarbij helpen. Door samen te werken met ondernemersverenigingen kunnen wij ons advies en onze programma’s nog beter afstemmen op de vraag van de ondernemers”.