Onlangs informeerde de BKU haar leden per mail over de ontwikkelingen rond glasvezel op het Urker bedrijventerrein. Als BKU waren wij een heel eind gekomen met een aanbieder die graag op Urk aan de slag wilde gaan, waarbij de BKU een mooie aanbieding werd gedaan. In de tussentijd startte er vanuit de gemeente Noordoostpolder een traject voor een glasvezelontsluiting in het buitengebied. De gemeente Urk haakte hierbij aan. Inmiddels hadden wij ons plan ook kenbaar gemaakt bij de gemeente Urk. In overleg werd besloten om even een pas op de plaats te maken om te zien wat de tender met de gemeente Noordoostpolder op zou leveren. Inmiddels is dat duidelijk.

Inmiddels de firma Fiber Flevo met Solcon een vraagbundeling gestart. Voor 16 mei moeten 60% van alle aansluitbare zakelijke adressen op de Urker bedrijventerreinen zich aangemeld hebben om tot aanleg van het netwerk over te gaan. Fiber Flevo werkt daarbij samen met een tweetal lokale ICT-bedrijven (RSH en De Boer Kantoorcentrum).

Afgelopen morgen hebben we samen met de gemeente en de Urker ICT-bedrijven beide aanbiedingen met elkaar vergeleken. Dat was niet makkelijk, omdat de aanbiedingen best wel uit elkaar liepen qua prijs en wat u er als ondernemer uiteindelijk voor krijgt. Toch hebben we unaniem een knoop doorgehakt.

Zonder nu al te diep op de details en plus- en minpunten van de beide aanbiedingen in te gaan hebben we er voor gekozen om het niet onnodig ingewikkeld te gaan maken. Er loopt nu een vraagbundeling van Fiber Flevo. Die komt met een mooi aanbod die voor het overgrote gedeelte van het Urker bedrijventerrein, qua snelheid en diensten ruim voldoende is. We willen dat initiatief niet in de wielen rijden, omdat ook daar veel energie in is en wordt gestoken door de initiatiefnemers.

De vraagbundeling loopt tot 16 mei, ons advies aan de Urker bedrijven is om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Neem daarvoor contact op met uw eigen ICT-bedrijf, die kan u alles vertellen over de aanbieding van Fiber Flevo, of kijk even op de website www.fiberflevo.nl.

Als op 16 mei blijkt dat de vereiste 60% te hoog gegrepen is, dan zien wij als BKU nog steeds mogelijkheden om naast het bestaande dure KPN-netwerk een betaalbare en snellere variant aan te bieden. Maar vooralsnog gunnen wij Fiber Flevo de kans om van hun initiatief een succes te maken. Daarvoor organiseren we samen met de gemeente Urk een informatiebijeenkomst. Die is vastgesteld op 11 mei om 20.00 uur in Irene (inloop 19.30 uur). U bent daar natuurlijk van harte welkom om uw vragen te stellen. Via de mail zult u hiervoor nog een uitnodiging ontvangen.

Zie ook www.fiberflevo.nl.