Vorig jaar hebben we voor het eerst een speeddate op het Berechja College georganiseerd. Op die manier krijgen de leerlingen een goed beeld van de beroepen die ze kunnen kiezen, en bij het bepalen van de vervolgopleiding. De leerlingen kunnen zo in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk vragen stellen over de verschillende beroepen die hun interesse hebben.

Wat houdt dit in?
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk ouders, werkgevers, werknemers, enz. worden uitgenodigd om op school vragen te beantwoorden over de beroepen waarin ze dagelijks werkzaam zijn. De leerlingen komen in kleine groepjes langs en vuren in een paar minuten tijd een aantal vragen af waardoor de leerling in korte tijd veel informatie krijgt over het beroep van de persoon tegenover hen. Als de tijd om is gaat er een bel en schuiven ze door naar de volgende persoon met weer een ander beroep. Op deze manier maken ze in korte tijd kennis met zoveel mogelijk beroepen.

De speeddate wordt opgesplitst in 3 groepen:
1. Zorg en Welzijn
2. Maritiem (visserij, binnenvaart, koopvaardij)
3. Overige beroepen

Deze activiteit vindt plaats op donderdag 9 maart van 19.00-20.30 uur.

Natuurlijk willen wij hier als BKU graag onze medewerking aan geven. Als u hieraan mee wilt werken, dan kunt u zich aanmelden bij de decaan van het Berechja College, Mirjam Visser: m.kramer@berechja.nl of bellen naar: 0527-681237 (school) of 06-50915086.