eder jaar wordt door de BKU en de gemeente Urk het Netste Bedrijf 2013 aangewezen. Dit om een stukje bewustwording te bewerkstelligen bij de Urker ondernemers, dat de netheid van het bedrijventerrein ten goede moet komen. Dit jaar was de terechte winnaar Bakker Bedrijfs- en Visserijartikelen. De bijbehorende prijs van 500 euro werd doorgegeven aan Stichting Gave, ten behoeve van het ‘House of Joy’.

Hieronder het juryrapport.

De jury van het Netste Bedrijf is van mening dat een bedrijf een voorbeeldfunctie moet hebben voor de andere bedrijven op het bedrijventerrein. Er wordt in het bijzonder gekeken naar de netheid van het bedrijventerrein, opslag van materialen, groenonderhoud, uitstraling van het pand, parkeervoorzieningen en de wijze waarop een impuls wordt gegeven aan de omgeving.

Het bedrijf dat dit jaar de onderscheiding krijgt heeft op alle fronten laten zien te voldoen aan deze uitgangspunten. Het heeft met een ingrijpende verbouwing het hele omliggende gebied een kwaliteitsimpuls gegeven. Van een achtergebleven gebied, tot een straat waar je met goed fatsoen en enige trots je klanten mag ontvangen.

Een grondige nieuw- en verbouw gaf een facelift aan enkele oude schuren Een prachtige winkel met ruime kantoren kwamen er voor in de plaats, waarmee het pand werd opgewaardeerd tot een volwaardig bedrijfsgebouw met dito uitstraling. Daar kwam de recente aankoop van de naastliggende schuur nog bij, dat direct in de huisstijl van het bedrijf werd omgetoverd. Het Noordgat kreeg daarmee een enorme facelift en is daarmee een voorbeeld voor andere bedrijven.

De titel netste bedrijf 2013 gaat daarom zeer terecht naar:

Bakker Visserij en Bedrijfsartikelen.