Op 19 mei zal Anita Witzier op Urk het Flevopenningengala presenteren bij Balk Shipyard. Tijdens het gala worden de jaarlijkse Flevopenningen uitgereikt. Naar verwachting zullen zo’n 500 beslissers uit het bedrijfsleven, bestuur en politiek, de uitreiking bijwonen.

De Stichting Flevopenningen is sinds 2004 actief en is inmiddels uitgegroeid tot een platform waarop het Flevolandse bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen elkaar ontmoet. Het Flevopenningen Ondernemersgala is de langstlopende georganiseerde ondernemersactiviteit in Flevoland en de uitreiking van de Flevopenningen is inmiddels een traditie.

De Bedrijvenkring Urk heeft zich afgelopen twee jaar afzijdig gehouden van de Flevopenningen, maar heeft na een aantal goede gesprekken met de organisatie de indruk gekregen dat er geluisterd is naar de kritiek die er was. “Er zijn toezeggingen gedaan om het te verbeteren. Natuurlijk blijft het voor een nuchtere Urker nog steeds een hoogdrempelig bobo-feestje, maar dat neemt niet weg dat we met gepaste trots onze Urker afgevaardigden daar willen aanmoedigen. Daarom willen we het als BKU weer een kans geven. We zijn er van overtuigd dat onze Urker genomineerden hoge ogen zullen gooien”, aldus BKU-voorzitter Louwe Kramer.