Er is een nieuwe lobby gestart voor een spoorlijn tussen Groningen en Amsterdam, via de Noordoostpolder. Het is een initiatief waarbij onder andere onze buren van Bedrijven Actief Noordoostpolder is betrokken, samen met CDA en D66 uit die gemeente. Op 1 maart organiseren zij een symposium , wat de aanzet moet zijn om de verbinding op de politieke agenda te krijgen.

De Randstad is overvol, er rijden steeds meer auto’s op de weg, het platteland moet ook via openbaar vervoer een goede verbinding hebben met de stad, het Noorden kan per trein alleen via Zwolle worden bereikt. Een goede OV-verbinding biedt economische kansen en, niet onbelangrijk, de CO2-uitstoot moet sterk worden verminderd.

Op vrijdagavond 1 maart aanstaande vindt in Emmeloord het Symposium “Goed gespoord van West naar Noord” plaats. Met deskundigen uit diverse geledingen worden standpunten en visies uitgewisseld en gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek. De Tweede Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Rutger Schonis (D66) maken hun opwachting.

Rob van der Bijl, stedenbouwkundige en specialist op het gebied van mobiliteit, neemt de aanwezigen mee in de kansen die een nieuwe spoorverbinding met zich meebrengt. Namens ProRail en de NS zullen de regiodirecteuren, Dorothé Wennekendonk en Irma Winkenius, aanwezig zijn.

Na de pauze is er een interactief forum dat wordt gevuld met een aantal interessante gasten. De avond staat onder leiding van EenVandaag-presentator Rob Hadders.

Kaarten zijn gratis beschikbaar (treinkaartjes).

Locatie
Zuyderzee Lyceum
Prof. ter Veenstraat 5 – 8302 GA Emmeloord 
(Parkeren bij de Bosbadhal, Boslaan 28 Emmeloord)

Gelet op het aantal beschikbare plaatsen willen we u vragen zich aan te melden via www.tickettekoop.nl. Het symposium begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open.