De gemeente ontvangt signalen vanuit het bedrijfsleven over overlast van langdurig geparkeerde (buitenlandse) vrachtwagens op het bedrijventerrein. Zij komen hun vracht afleveren en bivakkeren langdurig in de (zij)straten van ons bedrijventerrein. Reden hiervoor is dat men aan het maximaal aantal uren rijtijd zit, of dat men (nog) geen retourvracht heeft.

Het langdurig parkeren geeft in sommige straten de nodige overlast voor de aanliggende bedrijven. De veiligheid is hierbij in het geding. Dat geldt ook voor het ’s nachts of in het weekend parkeren van trailers op het nieuwste deel van ons bedrijventerrein. Zonder verlichting kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen.

De gemeente vraagt zich af wat een goede oplossing is voor dit probleem. Moet er ergens een centraal parkeerterrein aangelegd worden? Of is een algeheel of gedeeltelijk parkeerverbod voor vrachtwagens en/of trailers op de openbare weg misschien een oplossing? Als BKU willen we daar niet de initiatiefnemer in zijn, maar we willen wel graag weten hoe onze leden de overlast ervaren. Daarom leggen wij ons oor bij u te luisteren.

We zouden graag van u horen hoe u de overlast van geparkeerde vrachtwagens ervaart, en wat een mogelijke oplossing is. Daarvoor hebben we de volgende vragen opgesteld.

Vanwege uw privacy worden uw gegevens met de nodige zorgvuldigheid verwerkt!